Podere I MoricciEtt urval från vår gästbok under åren 2009 - 2021


Oljemålningskurs

Nu har vi tillbringat vår andra målarkurs här hos Eva och Michael omslutna av deras omsorger, goda mat, vänlighet och glada tillrop. Första gången, 2009, var det akvarellkurs med Erik, nu oljemålningskurs med Carl. Underbart bägge veckorna
Britt och Bernt

Över all förväntan! Det gäller kursen – läraren Carl Gustafsson – ni – värdparet Eva o Michael – gästfriheten, presentationerna av mat och dryck – det vackra huset – det underbara landskapet – ALLT! Tack tack.
Birgitta

Tack till alla som bidragit till denna fantastiska vecka! En otroligt givande kurs med roliga kurskamrater, fantastisk mat på ett härligt ställe i Toscana. Jag kommer gärna tillbaka!
Tack Eva och Michael för allt!
Jessica

Tack för en fantastisk Toscanavistelse. Hoppas ni fortsätter hålla detta som det smultronställe det är lång tid framåt och stort lycka till med Marocko.
Carina

La Dolce Vita I Moricci – varmaste hjärtligaste tack för ert underbara värdskap, den goda toskanska maten och de goda samtalen. Det är sådana upplevelser vi bygger goda minnen av till nästa gång. Jag bär med mig ert smultronställe, att ha hittat mitt ”röda” renässansmåleri och er!
Angelique

Det har varet en eventyrlig tid hos dere. Varme og omsorg har dere gitt – var dag! Calle og Jenny bidro til at jeg fikk inblick i de utfordringer jeg skal jobbe vidare med, på lekket! Jeg vil anbefale andre å besöke tilbudene hos dere i I Moricci. Lykke til videre!
Kristin

Håller med i allt som ni övriga skrivit. Tack för en härlig vecka!
Susanne


Skrivarkurs

Överväldigande, varmt, gott, inspirerande! Tack!
Anna

Trots att förväntningarna var stora överträffades de! Med råge! Stort tack!
Inga

Det finns en visa som börjar med en fråga ”Vad är vänskap” Från och med nu fortsätter den visan hos Eva och Michael. Det känns som att man vill sjunga den fler gånger.
Börje

En underbar känsla att vara här, generositet och värme genomsyrar allt. Tack!
Tack! En mycket bra kurs, fina kompisar. Jag var helt lycklig här.
Sonja

Tack! Underbart som vanligt.
Ulla (Inte medlem i skrivarkursen)

Nu behövs synonymlexikon…. Underbart, härligt, förträffligt Vila, utveckling, kunskap, vänskap.
VÄRME – både solens och er. Tack!
Austra

Tack för att jag har fått vara i en bubbla av vacker natur, värme, bad, god mat och intressanta medmänniskor. Att höra er fixa i köket morgon och kväll har varit att återuppleva en bit av den trygga barndommen.
Tack till Michael för att du med din breda kunskap berättat allt från mat till det italienska samhället. Med stort tålamod har du lotsat oss fram i stort och smått.
Tack till Eva för din mat och din omtanke. Jag önskar att det hade blivit fler samtal om livet.
Med engagemang och intresse, värme och omtanke har ni förgyllt upplevelsen av en vecka i Toscana.
Sist men inte minst ett tack till Sigge. Om jag kallar dig fyrkantig beror det på att du har så många goda sidor. En professionell och trygg lärare, spontan upptågsmakare och en intressant samtalspartner på djupare vatten. Att studera dig vid middagsbordet var som att se en hundvalp springa in i en hönsgård. Glad och lekfull skrämde du slag på några, roade andra och tittade förv’ntansfullt på en och annan mästrande tupp. Genom en urgammal instinkt rusade du nyfiket in utan att veta vart det skulle bära hän. I en tredimensionell värld finns fler sidor men dem får jag fylla i om jag någon gång hamnar på en fortsättningskurs.
Kram Maria

En speciell plats, speciella människor, ett gott liv! Tack för veckan här och för goda lärdomar!
Kram Carina


Så går solen ner för allra sista kvällen på en av jordens vackraste platser. Den här veckan har över träffat alla mina förväntningat – på alla sätt. Ändå var de höga, riktigt höga! Jag har fått tusen intryck – i mitt hjärta. När händelser är över förvandlas de till minnen. Från I Moricci kommer jag att bära med mig enbart vackra och varma minnen. Tack Eva och Michael för er fantastiska gästvänlighet, ert engagemang och värme. Tack Sigge för ditt stora kunnande, ditt entertainment och för att du lärde mig en läxa… Tack Gunnel, Carina, Maria & Jessica. Må vi mötas igen!
Åsa

”Mer av allt” Har präglat veckan… Fantastiskt! Toknöjd funderar jag på hur jag ska göra för att kunna komma tillbaka. Tack Eva & Michael!
JessicaYoga med massage

TACK Eva och Michael för ännu en fantastisk vecka hos er i vackra Toscana. Ser fram emot ytterligare samarbete och underbara veckor här.
Annika

Yoga, godaste maten och vin,
en vecka i Toscana som blev min.
Ett Toscana i bästa stass,
Vid poolen jag njöt av solens gas!
Eva och Michael med service som få
Mitt hipp hipp hurra de nu få.
Susanne

En underbar vecka med fantastisk service. God mat från Toscana och dess historia berättad på ett mycket underhållande sätt. Fina motiv att ta med hem för mitt akvarellmåleri.
Lotta

Tack för en underbar vecka med jättegod mat och fint bemötande.
Birgitta

Jättekul att få lära mig så mycket om Toscanas kultur och om Italien – mat, historia, folkliv etc. etc. Fantastisk vecka! Stort tack.
Hans

Tack Eva o Michael för åter en mycket skön vecka hos er. VG se tidigare hälsning maj-13.
Salve Maria

Tack för att jag fått uppleva ännu en fantastisk vecka hos er!
Lena

Takk for en anderledes ferie med trivelig vertskap og gården.
Berit


Mindfulness med matlagning

Takk Eva og Michael for en herlig uke – og en hel bok med oppskrifter. Jeg gleder meg til å begynne å praktisere mine nye kokkeferdigheter. Harald

Tack Eva och Michael för en fantastisk vecka! Jag gjorde genast grön pesto på söndagen, kunde inte hålla mig! Nu när recepten kommit också ska det bli annat också.
Tack också alla ni andra för ett härligt sällskap, underbart att lära känna er alla jag saknar er redan!
Det var dock svårt att hålla kvar mindfullnesskänslan när jag kom tillbaka till jobbet, men jag ska tag tag i det nu och ta tillbaks känslan, skam den som ger sig!
Eva

Anbefales på det sterkeste!
En ukes opphold i vakre og rolige omgivelser med varmt og raust vertskap. Dette ble en opplevelse for livet og man vender hjem igjen uthvilt og med fulle batterier, lavere puls og mer tilstede (og litt tyngre enn da man dro!). Kurset i Mindfulness var en utelukkende god opplevelse og kursleder var kunnskapsrik, ydmyk og inkluderende. Matlagingskurset var en opplevelse, og kan gjennomføres av de aller fleste. Nydelig, rustikk mat, fantastiske smaker. Jeg kommer så gjerne tilbake!
Britt

"Från vad är detta till vad bra det funkar.Positivt, gott"

"Bra mix av Mindfulness och matlagning"

"Personligt och varmt omhändertagand.Spännande och betagande miljö, trivsam stämning"

"Jag har mått bra.Över förväntan, fantastiskt trevligt"

"Matlagning som ett fantastiskt avslut på dagen"

"Förvånande att det kunde bli så bra i ett litet kök. Bra med det stora bordet,
bra samtal under arbetet"

"Trångt, glatt, festligt, roligt, pratigt, spännande, härlig blandning"

"Gruppens sammansättning utgjorde nog grunden för ett bra samarbete –
blev bara bättre"

"Trevligt och förvånande att så många kunde laga mat samtidigt
Härligt!"

"Funkat utmärkt, bra att ha en partner – bra med en handledare"

"Kunnig och tålmodig.Väl förberett.Goda menyer.Eva var cool, trots att
alla drog i henne"

"Fast handledning av en kunnig och trygg och uppmuntrande handledare med
nära till skratt.Full över sikt över en brokig flock"

Tack för en underbar vecka på I Moricci
HåkanAkvarellkurs

Hjärtligt tack för en underbar vecka. Alltid lika trevligt!
Annelie

Et otroligt gästfrit vertspar, den bedste mad i verlden, en enestående tålmodig lärer – når man mixer detta med de skönne omgivelser og det gode samvär med de resterende gäster, får man en uge, som vi kan leve höjt på länge. Tusind tak till Eva, Michael og Erik!
Knud og Tove

Tack Michael och Eva för en härlig vistelse här. Akvarellkursen har varit mycket givande och jag har ätit fantastisk mat. Tack också för utflykten som var mycket trevlig! Jag tackar även min svärdotter som rekommenderade mig denna kurs!
Marianne

Tack för ännu en fantastisk vecka här i Toscana, min 4. vistelse här. Detta är mitt andra hem känner jag.
Ingvor


Mat, vin och kultur i Toscana

Tusen hjertilig takk for en fantastisk uke hos dere, jeg har lärt masse og pröved mange nye smaker. Lykke til videre her i vakre Toscana!
Mette

Kjere Eva og Michael, takk for en fantastisk uke hos dere! Det har vart en opplevelserik uke, og den overgikk alla mine forventninger! Mange gode minner fölger med hjem. Ingrid

”Minns vad skalden sa en gång, störst av allt är vin, kvinnor och sång. Vin låter mången stå och somliga tar aldrig en ton – men kvinnor måste vi ha, hon ger oss inspiration” Och det har ni gjort under den gångna veckan. Vi har tillsammans med er inspirerats till att laga kaniner som hoppas, bläckfiskar som simmar och fåglar som flyger….. Skål och tack för det gastronomiska tempot ni guidade oss igenom
Grimur och Birgitta

Vi har njutit i fulla drag – fantastiskt värdpar, underbra mat, dryck, magisk natur…!
Annika och Peter

En vecka fylld av god mat, fantastiskt sällskap & många fina minnen. Hälsningar från (enligt Eva) historiens yngsta gäster
Olov & Lovisa & Sofia


"Allt har överträffat våra förväntningar/vinprovarna"

"Tack för bra arrangemang, fint boende och fantastisk guidning under vår vistelse här i Toscana/ vinprovarna från Stockholm"


Fotokurs

Tack för en fantastisk vecka! Er generositet och tålamod är oändligt! Tack! Jag har verkligen samlat kraft o energi de här dagarna o det kommer jag leva länge på.
Åsa

Kära Eva & Michael, Det har varit en ynnest att få bo här och leva lyxliv i en vecka. Ni har lyckats få oss att känna oss som en enda, varm och glad stor familj.
Allt gott Andy & Anki

Det har varit en underbar vecka här på I Moricci, som överträffade alla förväntningar. Man har fått uppleva det äkta Toscana och livet som” la grande famiglia italiana”. Det har varit en stor bonus med all er kunskap om Italien, dess historia och mat, som vi dessutom fått smaka. Stort tack till Eva & Michael och alla övriga som bidragit här!
Catrine

En fantastisk vecka med utsökt mat & underbara historier om Italien & Toscana. Jättebra & trevliga människor i gruppen & mycket intressant & lärorik fotokurs med en pedagogisk & tålmodig lärare Andreas. Tack till Eva & Michael, Andreas och er alla andra!
Joakim

Kära Eva & Micke! Fantastiskt underbart och generöst. Öppnade upp hjärtat för Toscana och er. Varmt tack
Christine

Tack Eva och Michael! Tack för en fantastisk vecka här hos er. Ni har förgyllt vår vecka med underbar mat och kunskap om Italien, Toscana och fotografering. Ni har loyckats få alla att trivas och känna sig välkomna. Härligt hemtrevligt.
Lena och Kajsa

Fantastisk härlig vecka med många och varierande intryck! – Stort tack! Hoppas komma hit igen
Lena och Ulrika


Skrivarkurs

Fantastisk vecka med god mat, vackra vyer & trevligt umgänge. Vilken ynnest att få ha deltagit!
Anna

Bättre än så blir det inte. Tack!
Mona

En fulländad vecka! Tack Michael o Eva att ni tänker på allt!
Mia Marie

Bättre än bra! Tack, ni de finaste, Eva och Michael.
Käthe

Nytankad och full av värme. TACK. Alltid i mitt hjärta.
Sofi

Jag vill vara kvar med er fantastiska värdar, bland dofter och ljud – vackra kullar och stilistiska cypresser. Ert fina välkomnande och välplanerad vecka har haft alla ingredienser, lika välsmakande som all god mat och gott vin! Tack snälla ni för att ni har gjort det möjligt för mig att bära med mig minnen som betyder så mycket. En härlig tid, givande kurs med mycket kreativitet och den förtjusande Mikaela!
Mimi

Skam å sägandes minns jag inte alla olivsorterna, men en hel del annan kunskap har jag med mig hem – som hur en olivolja skall avsmakas. Och hur den skall bevaras! Underbar vecka med er – Eva och Michael – tack för tålamod och god mat, även när vi stojat på till sent, sent… En särskild hälsning till Sigge som öppnat nya dörrar och möjligheter. Stort tack, jag kommer att ge er de allra bästa rekommendationer till nyfikna vänner där hemma.
Lotta

Takk og takk og atter takk for et vidunderlig ophold med herlig mat, mye vin og godt selskab. Vertsparet er av beste sort, smil og latter sitter löst, og maten fortjener utalige stjerner. En speciell takk for en minnerik utflukt med efferföljende utekonsert. Sjernehimmelen viste seg fra sitt beste, ildfluerne blinket på sitt siste. Jeg nöt stunden instullet i et rosa pledd i kurvstolen. Episk! Håper det er mulig å komme tilbake!?
Lene

Njutning med god mat, trevligt sällskap och en fantastisk miljö gör livet till en fest. Skrivarkursen i Moricci kommer leva kvar i mitt minne och ge mig energi under lång tid. Tack för allt!
Henrik

Bättre än så här kan det aldrig bli. Livskvalitet.
Annelie


Tack för en helt underbar vecka! Både själ och kropp har vuxit, återvänder gärna till I Moricci.
EvaItaliensk språkkurs med matlagning

Mille Grazie….
… för en fantastisk vecka med Eva & Michael & Laura
… för er gästfrihet och engagemang och kreativitet
… för att ni fixade ett perfekt klimat och solen
… för ert tålamod när vi blev jobbiga
… för att vi fick spräcka er budget
… för en trevlig utflyktsdag med Michael
De från Provence och Bengt från Rönninge

Käre Eva og Michael. Tusing tak for en vidunderlig uge hos jer. Jeg har virkelig nydt jeres gästfrihed og jeres alltid tilstedevärende omtanke for gästen. Fantastisk dejlig mad. Det har väret det rene wellness. At solen har skinnet hele ugen, det har så varet mit held. Jag kommer meget gerne igen. Vi ses forhåbenligt näste måned i Havnsö.
Loes

"Vi gled in på ett bananskal direkt på en matlagningskurs där vi inte behövde laga maten
utan endast äta, det tyckte vi var jättebra.
Det blev ett minibesök för vår del men det var helt underbart"

"Väldigt mycket på väldigt kort tid. Så trevligt ställe och så trevliga människor"

"Sån tur vi hade. Vi kommer tillbaka"

"Mycket bra och kul, kunde inte vara bättre, överträffar alla förväntningar, över förväntan"

"Vill starta en matlagningsgrupp som träffas några ggr. per termin.
Berit och Ann-Charlotte"

"Vi längtar redan tillbaka, Mycket trevligt allting, fina utflykter"

"information och kultur enastående omhändertagande, härliga gemensamma middagar"

"Vi kommer tillbaka, skulle gärna göra en vecka till. Håkan och Monica"

"Tack för en mycket trevlig vistelse här i Italien, guidningen, mat vin,kultur har varit superb"

"Ett stort och hjärtligt tack för fantastiska upplevelser här i Toscana. Vilken mat, vilka viner, vilka guidade turer! Buffén och 60-års lunchen glömmer vi aldrig. Tack för recept och tips, nu skall vi hem och laga Italienskt"


Yogakurs med massage

Vi tackar för oss!
• En plats så stilla och rofylld
• Svalornas vingslag, fåglarnas kvitter
• Ugglans ton, grodornas kväkande på kvällen
• Doften av olivlunden
• Underbart landskap
• Solens värme, den svalkande poolen
• Tis att njuta!
TACK CHARLOTTE!
För din kunskap och entusiasm! Vi lärde oss öppna alla sinnen
och ”bara vara”. Helt otroligt vad vi fått för minnen!
TACK EVA OCH MICHAEL!
Ni fyllde oss med smakrik kost och genuina rätter. Buon appetito!
Ert engagemang
öppnade portarna för oss detta vackra land!
TACK SIRIWAN!
Din massage var som vi drömt.
Våra spända kroppar tog du hand om ömt!,
Fötterna en omgång fick
Nu är de i fint skick!
Tack!
Charlotte, Elin, Sören, Josefina, Karin, Ingrid, Åsa, Ann-Mari, Trine, Milja, Ewa

Tack kära grupp, Eva och Michael för en vecka i hjärtats tecken!
CharlotteAkvarellkurs

Tack för en fantastisk vecka med otroligt värdskap, god mat och möten med nya upplevelser som bl.a olivoljeprovning. Pepprigt värre.
Berit

Precis som drömmen om Toscana! God mat, viner, olivolja. Fantastiskt värdpar och underbara omgivningar.
Kristina

För fjärde gången har vi njutit av en underbar vecka! Stort tack till Eva, Micke och Erik!
Vi ses igen!
Inga Lill och Tina

Oh Toscana, sköna land
Där olivlundar möter himlens rand,
Har vi målat, ätit och mått bra
För Eva och Michael jag vill utbringa ett stort HURRA!
Stort tack
Eva

Återigen har man fått uppleva det fantastiska Toscana igen. Det här kan man leva på ett bra tag. Tack Eva, Micke och Erik!
Maj-BrittMat och vinkultur i Toscana

Superior! Italiensk matlagning
Siv och Ove. Sofia och Johan

Kanon igen! Härligt att få återuppleva tillvaron här med er på Podere I Moricci igen. Massor av god mat och gott vin. Trevliga utflykter Tack!
Pelle och Ann-Louise

En annorlunda vecka med många upplevelser. Jättekul med nya bekantskaper som stärkte i vår gemensamma matlagning. Mycket skratt, underbar natur, kan inte bli bättre. Tack Eva och Michael
Kram Caroline och Jörgen

Tack för en fantastisk vecka. Trots att det inte blev Mindfulness har det ändå varit en Mindfulnessvecka.
Monica

Tack Eva och Michael för enorm vänlighet och värme ni gett oss. Maten var supergod och sällskapet var …. Enormt roligt.
Haye

Tack för en supertrevlig vecka i detta synnerligen vackra landskap! Vi har både lagat och ätit jättegod mat – vad kan man mer begära.
Peggy


Underbara ni, tack. Underbara vi, tack. Från 0 till att faktiskt förstå språket, underbara Laura, tack. Maten, och denna fantastiska mat. När det gifter sig i munnen så vet man att man faktiskt har lyckats. Från en globe trotter till er: Detta är en av de bästa resor jag har gjort, ja faktiskt, den bästa. Tusen tack & vi ses igen
Emma

Vistelsen den här veckan hos Eva och Michael har varit helt över förväntan. Deras stora gästfrihet och energi har gjort att vi känt oss som hemma. Eva har gett oss så mycket inspiration vad gäller matlagning, och Michael har gett oss fantastiska minnen efter allt han berättat, och en helt suverän utflyktsdag! Laura har gett mig (Lisbeth) massor av inspiration att fortsätta att gå kurser i italienska. Oh, tänk vilken rikedom att få träffa dessa underbara kursdeltagare och övriga gäster! Vi kommer gärna tillbaka och ska bland våra vänner berätta hur fantastiskt kul det är att laga mat tillsammans! Mille grazie!
Lisbeth och TommyOljemålningskurs

En vecka i Toscana en dröm som blivit sann.
Tack Eva o Michael för god mat och dryck det blev långa härliga middagar med mycket skratt. Ja vi blev ett härligt gäng som har målat hela veckan under en blå himmel och strålande sol.
Harriet

Tack för en underbar vecka. Historia, god mat, många skratt och målning så klart.
Kramar från Nina o Camilla

Eva & Michael!
Mille grazie för er generositet & humor som tillsammans med mat & berättelser, vin & grappa och makalösa nya, gamla …. Och liksom gör något speciellt med gruppen!
Jenny och Calle

Tack för en härlig vecka i en lugn avstressande miljö. Mycket trevlig utflykt med oliv och vinprovning.
Görel

En så vacker gård på en kulle i en dal i ingenstans. 360 grader öppet landskap. Fantastisk grupp om man får säga det själv och så sanslöst god mat.
Emelie

Ljuset, kulörerna, perspektiven, maten och gästvänligt värdpar. Jag tackar för en vecka av intryck.
Ann Louise

För en fantastisk vecka, delicios mat, mycket skratt, underbar omgivning, intressant utflykt och omtänksamt värdpar. Eva o Michael tackar vi.
Monica och Carl-AxelSkrivarkurs

Skrivande, samvaro, skratt, sång, sol, skånska Sigge – sanslös succévecka, snart saknad.
Tack för en otrolig vecka under Toscanas himmel. Tack för all omsorgsfullt lagad mat, för utfärderna och guidningen och för en mycket givande skrivarkurs. Det här är det mest genomtänkta och omtänksamma arrangemang jag varit med om.
Jag kommer gärna tillbaka!
Lena

Två år efter första besöket och akvarellmålandet blev skrivarkursen verklighet. Ibland är jag rädd för att återvända till något som har gett mig så fantastiska upplevelser, det kan ju bli en besvikelse. Men inte här! Allt har varit lika 100% hellyckat den här gången! Kursen överträffade alla förväntningar. Eva och Michael som värdpar och arrangörer är BÄST!
Jag satsar på en 3:e gången gillt.
Anita

Så blev drömmen sann och överträffade förväntningarna. Tack för en fantastiskt vecka med härlig gemenskap och underbar mat!
Tack, tack, tack!
Johanna

Vår vecka på I Moricci nu gått
Så fantastiskt mycket av Er vi fått
Ert värdskap har varit så generöst
Av omsorger ni oss överöst
Inte bara med fantastisk god mat ni våra magar fyllt
Utan på alla tänkbara sätt vår tillvaro ni förgyllt
Michael, Eva och Anna
Hos er vill vi stanna
Kajsa, Sara, Tina, Birgitta, Göran, Kerstin, Solveig, Maja, Christina och Mari

Inspirerad i själ, kropp o sinne tackar jag Eva o Michael för en fantastisk vecka! Jag ser fram emot att komma tillbaka till vackra Toscana.
Lotta

Toscana & I Moricci gav bakgrund till en helt fantastisk vecka med Jan Sigurd som lots & vetskapen om att det är dags att lära ett nytt hantverk – skrivandets konst.
Hjärtligt tack
Inger

Fantastisk vecka. Stort tack! Många upplevelser, jordbävningen inte att förglömma!
All the best!
Eva

För all värme, glädje och inspiration är jag evigt tacksam och kommer alltid ha den här veckan bevarad i mitt hjärta.
Stor kram Lisbeth

Underbara katter! Just nu är de ovänner, Romeo & Perri – men nästa gång vi kommer är de säkert vänner igen. Här är paradiset!
Anna Lena

Ännu en vecka i paradiset! Solen tittade fram till slut och värmde våra själar. Tack för god förplägnad, dryck, samvaro och inspiration…
Sigge


1

Akvarellkurs

Tack för en otroligt fin vecks! Underbart värdskap och jättegod vegetarisk mat! Jag kommer tillbaka.
Thank you Louise

Tack än en gång för en underbar vecka! Värdparet är toppen! Erik är toppen! Allt är toppen! Det blir nog en fjärde gång!
Inga Lill

Underbar miljö, vackra vyer, fantastisk mat och framför allt ett imponerande värdskap!
Christina

Mille grazie per una settimana meravigliosa! Spero di tornare
Britta
Finns det mer att säga! Varmt tack!
Solveig

Tack för en fin vecka.
Ann Marie,

Tack för en inspirerande och upplevelserik vecka och all extra service med allergikost. Fantastisk mat och lörorik kurs!
Karin!

Underbart är kort. Tack för god mat och er omtanke. Tack till Erik som är en bra lärare, har lärt mig blanda färg i kopp, måla flödigt ”snabbt”. Har nu fått inspiration att fortsätta träna hemma.
Gunnel

Tusen Tack för en underbar vecka, all kunskap om Toscana, olja, viner, fantastisk god mat som Eva och Michael bjudit på. Familjekänslan!!! Stimulerande akvarellmåleri, nya bra kunskaper förmedlade av Erik lever man länge på!!
Karin

Tack för en underbar vecka! Med mycket god mat, mycket trevligt värdpar Eva och Michael. Mycket goda kunskaper i måleri av Erik!
Kerstin

Ett värdskap fullt av kärlek, underbar mat och gott vin, fantastiska motiv att måla, en duktig och inspirerande lärare. Vad kan man mer begära? 1000 tack för en härligt underbar vecka!
Tullia

Stort tack för en underbar vecka som har överträffat (med råge) alla mina förväntningar! Jag har njutit varje stund av denna plats, detta landskap, denna mat och dessa viner. För att inte tala om er fantastiska gästfrihet, värme och kärlek till Italien! Att sen få med sig en bit av landskapet och miljö genom akvarellmåleriet och utvecklats genom skakunnig ledning av Erik – Härligt!
Ingegerd

KRAM o jättetack Eva o Michael. Jag vet nu en sak, och det är att jag aldrig kommer att uppleva en så personlig och mänskligt varm resa igen, såvida jag inte återkommer, så risken finns!
Ett tack också till Erik, som delat med sig av sitt kunnande på ett försynt men proffsigt sätt.
Ewa

Över förväntan upplevelserik, avkopplande och härlig vecka fylld med utmaningar för alla sinnen. Det var oerhört lätt att trivas här från första stunden tack vare värmen som ni utstrålar!
Tusen tack och hoppas på återseende! Natalj


Ljuvliga dagar med fantastiska vyer!
Vyer över ett landskap som inte liknar något annat i världen.
Vyer över allt gott som finns i den härliga italienska matkulturen.
Vyer över hur man ska uppskatta en god olivolja – och även ett utsökt ekologiskt odlat vin.
Alla dessa nya intryck i våra sinnen och själar har ni gjort möjliga med ert arrangemang och engagemang i I Moricci. Tusen tack för allt gott ni har gett oss! Vilken fantastisk gästfrihet!
Till Erik: Tusen tack för en fantastisk, inspirerande kurs!
Olu, Roy, Barbro, Thomas, Mary, Lars och Ingrid.

En fantastisk vecka är över och vi återvänder till Sverige med laddade batterier. Tack Eva, Michael och Erik som förgyllt våra dagar
Maj-Britt och Gunnar, Ingrid och Peter

Vi to fra Norge var også her og nöt denne fantastiskt lärerke ”lördag-lördag” Erik var super myget tålmodighet, förståelsefull undervisning om farger … pedagogisk riktig. Mye god latter og han ga oss ”tro på oss selv”! Eva og Michael – Hva vi lärte av italiensk Alt! Hva var vi ikke inom? Tenk hvor intressant historie, kultur, politikk og medmennesklighet kan göre med to så jordnär, ärlige og respektfulle mennesker! Takk for unike dage på denna gamle og tvers igjennom hyggelige middelaldrige Svend.-Inge og Hilde


Möt våren i Toscana
Stort tack Eva & Michael! för en ljuvlig vecka med många ingredienser, både i mat och tal. Sol & regn, fina utflykter, en super vecka.
Pia och Per-Åke

Ett stort tack till ett underbart värdpar för en härlig vecka med god mat och trivsam miljö. Vi har varit runt på lite olika ställen och Toscana kommer vi tillbaka till och gärna hit till I Moricci.
Birgitta och Pår-Åke

Tack för en fantastisk vistelse på I Moricci
Lars

Tag hand om er och var rädda om er så att många liksom jag får möjlighet att värmas av er gästfrihet, goda mat o er berättarglädje. Kommer att tänka på er och I Moricci ofta när det mörkt och kallt hemma. Hoppas vi ses snart igen.
Lotti 18/6


Tack Eva och Michael! För den kunskap jag fått om Italien, allt på en vecka. Ni har varit så gästvänliga och serverat mycket god genuin italiensk mat.
Välkomna till min lilla ö! Eleonore.


Tack för en fantastisk vecka. God mat o dryck o trevliga utflykter. Tack Eva och Michael för er gästfrihet. Vi hoppas vi kan komma tillbaka hit igen.
Ann och Roland

Tack för allt! Natasha och jag har haft en underbar vecka, allt har varit fantastiskt! På återseende.
Natasha och Leslie

Tack för underbara dagar i maj. Omgivningen, maten och sköna promenader. Magiskt!
Lotta

Tack! För en fantastisk vistelse i Toscana. Vi kunde inte haft det bättre! Vi har fått ett underbart intryck av Toscana och kommer gärna tillbaka för att återuppleva den supergoda maten, trollska utsikten och för att få se och uppleva ännu fler guldkorn. Tänka sig, vilken bröllopsresa vi fick, detta kommer vi leva länge på, och så har vi gott vin med hem till både 1-års, 5-års och 10-års jubiléet!
Varmt tack! Carin och Fredrik


Vi tog in som B&B gäster med bilden av en traditionell vistelse. Så blev det icke! Att bli bemött på ett så fantastiskt sätt, som vi blivit kunde vi inte drömma om. Världparet såg inte skillnaden på gästerna, utan alla bjöds in till en gemenskap. Vi fick vara med på kvällarna och delta i umgänget, smaka den goda maten, följa med på utflykter, kort integreras om kunskapen av Italien.
Till detta en underbar miljö och härliga upplevelser vid våra utflykter på egen hand. Tack för en fantastisk vistelse.
Gun-Britt och Kenneth

Det här blir ett minne för livet! Ett underbart landskap, lärt känna underbara människor, lagat o ätit mycket gott som jag med säkerhet kommer att bjuda nära o kära på framöver.
Ett stort tack till Eva, Michael o Laura för ert engagemang. Det är det här ni ska syssla med, ni är underbara!
Många kramar från Åsa

Detta var sannerligen något av det mest exklusiva jag varit med om vad gäller att kunna slappna av, känna sig engagerad i min uppgift, äta i sus och dus samt bada som om jag var i ett Beach house på Manhattan!
Men allt detta som om jag var hemma hos en redig italiensk mamma o pappa!
Tack kära ni för att ni bjöd såå på er själva o denna extremt goda mat.
Katarina

Vilken fantastisk vecka! Kommer i fortsättningen att börja alla mina meningar med – När jag var på skrivarkurs i Toscana hos Eva o Michael…..Tack!
Ragnvi

Tack för en underbar vecka! Allt är redan sagt när det gäller er gästfrihet och den underbara omtanke ni öser över era gäster, men jag har inget emot att upprepa det. Det är sällan jag säger att allt varit perfekt, men nu gör jag det. Jag återkommer gärna till er och I Moricci.
Lena

Över alla förväntningar, jag har varit lycklig varje dag, tack för värme, fantastisk mat, roliga lärorika utflykter. Jag har njutit av varje sekund.
Kram Lena

Tack för en av de ”varmaste” upplevelserna jag fått vara med om! Allt har varit perfekt & ni har vårdat alla mina sinnen på bästa sätt. Helt ovärderligt. Så innerligt glad jag är att jag tog mod till mig & kasta mig ut i Toscana. I´ll be back!…men vi ses först I Skåne!
Kram Helena


Vi har haft en fantastiskt härlig vecka. Ett underbart värdpar (Eva o Michael) tack för att ni gjorde vår vistelse här så familjär. Vi hoppas ni får många sköna år här tillsammans!
Siv och Morgan, Mona och Sven-Göran

Skrivarkurs
Tack Eva och Michael för en underbar vistelse, god mat, mycket skratt o tur med vädret hade vi också!! Längtar redan tillbaka trots ödlor på rummet...
Helene

Tack Eva & Michael för er vänlighet och värme. Jag hade en fantastisk vecka här som jag kommer bära med mig.
Afsaneh

Ett nytt kapitel i mitt liv började när jag anmälde mig till er skrivarkurs. Nu är veckan snart slut och separationsångesten smyger sig på. Allt har varit helt underbart, från frukosten till middagen vid åttatiden; som inletts med gitarrkonsert!! Naturen har gett oss den mest nyttiga och goda mat som av er förvandlats till gourmetupplevelser. Tack! Båda! Tack också Romeo för ditt spinnande vid mina fötter. Tack alla ni som deltagit och sist men inte minst tack till de lärare ni gett oss. Nu kommer jag snart hem till havet, "Klart att vända"! Och jag vänder mig mot framtiden med hopp om att få komma hit igen, till Toscana och I Moricci.
Sarah

Det härliga landskapet öppnade mitt hjärta och sinne för ett liv. Tack för all vänlighet och snällhet.
Mahvash

En härlig vecka i ett underbart sällskap och fantastiska omgivningar. Tack för upplevelsen!
Mabel

Tack för en fantastisk vecka i skönhet, kreativitet, vänskap och härliga stunder. Och tack för fantastiskt boende, den stora gästfriheten. Hit till sköna I Moriccis, den intensiva inspirerande kursen, till vänskap och fina samtal, borde alla få komma någon gång och uppleva det otroligt vackra landskapet, stjärnhimlen, utebio med speciellt utvalda fina filmer, eldflugor, grodkör, gitarrspel och sång. Vänskap med underbara människor. Tack för berättelser, nya kunskaper, olje- och vinprovning. Tack för allt och stora kramar.
Birgitta


Detta var bättre än jag nånsin kunnat ana. Vi har verkligen fått det bästa av Toscana. Maten, omvårdnaden och alla anekdoter. Kanske man någon gång får chans att komma åter!
Anna

Tack Michael och Eva för att vi har fått känna oss som hemma, att ni varit så gästvänliga, tålmodiga, snälla mot oss. Grodkväk, eldflugor och den toskanska månen kommer att vara min inre skatt, och Mikaela, tack!
Kristoffer

Allt och alla kommer att stanna kvar hos mig! Tack för allt
Monica

Silversmideskurs i Toscana
Det var en oerhört givande resa med kreativitet kultur och kulinariska upplevelser samt trevliga kurskompisar. De som driver Casa del Sale är oerhört serviceinriktade och omhändertagande - maten var helt fantastisk och vi fick veta mycket om Italien och den italienska maten.När kursdeltagare kommer från olika orter så blir det en intressant "smältdegel" av idéer och man inspireras av
varandra. Kursledaren tillför ny kunskap som gör att man kan påbörja silverarbeten som man inte prövat tidigare.
Jag är även nöjd med de studiebesök vi gjorde - tänk att få se hur de gör marmorstayer.
Den enda nackdelen var att de två sista dagarna var kyliga så ta med en ullkofta.
- Jag har tidigare varit i Sydamerika men detta blev "mitt livs resa" trots att jag hade skadat knäet under nerresan"
(kundrecension från kurser.se http://www.kurser.se/sections/reviews/reviews.aspx?page=4&pagesize=10&sortorder=0)

"Vi gled in på ett bananskal direkt på en matlagningskurs där vi inte behövde
laga maten utan endast äta, det tyckte vi var jättebra.
det blev ett minibesök för vår del men det var helt underbart.
Väldigt mycket på väldigt kort tid. Så trevligt ställe och så trevliga människor.
Sån tur vi hade. Vikommer tillbaka."

" Helhetsintrycket: Mycket bra och kul, kunde inte vara bättre,
överträffar alla förväntningar, över förväntan.
Kommer ni att använda er av kunskaperna ni fått genom kursen.
Absolut, det förväntar sig alla vänner.
Vill starta en matlagningsgrupp som träffas några ggr. per termin."

" Vi längtar redan tillbaka, Mycket trevligt allting, fina utflykter,
information och kultur enastående omhändertagande, härliga
gemensamma middagar
Vi kommer tillbaka, skulle gärna göra en vecka till "

Fotokurs

Tack för en fantastisk vecka! Er generositet och tålamod är oändligt! Tack! Jag har verkligen samlat kraft o energi de här dagarna o det kommer jag leva länge på.
Åsa

Kära Eva & Michael, Det har varit en ynnest att få bo här och leva lyxliv i en vecka. Ni har lyckats få oss att känna oss som en enda, varm och glad stor familj.
Allt gott Andy & Anki

Det har varit en underbar vecka här på I Moricci, som överträffade alla förväntningar. Man har fått uppleva det äkta Toscana och livet som” la grande famiglia italiana”. Det har varit en stor bonus med all er kunskap om Italien, dess historia och mat, som vi dessutom fått smaka. Stort tack till Eva & Michael och alla övriga som bidragit här!
Catrine

En fantastisk vecka med utsökt mat & underbara historier om Italien & Toscana. Jättebra & trevliga människor i gruppen & mycket intressant & lärorik fotokurs med en pedagogisk & tålmodig lärare Andreas. Tack till Eva & Michael, Andreas och er alla andra!
J


Yoga i Toscana

Tack Eva o Michael för en jättefin vecka här hos er. Tack även för fint samarbete o ser fram emot att få komma åter nästa år till denna fantastiska plats med så fina omgivningar o er goda mat.
Kram Annika

Tack till er alla för en fantastisk trevlig vecka! God mat, härlig massage o fotvård, trevligt sällskap och underbara omgivningar.
Marie-Louise

Hjärtligt tack, Eva o Michael! Ni har varit fantastiska som värdar, god mat och trevligt sällskap! Hoppas vi ses igen!
Helena och Birgitta

Tusen tack för en helt otrolig vecka. God mat och helt otrolig miljö.
Lena

Eva och Michael – för er stora gästfrihet i underbar miljö och stärkt till kropp och själ – Stort tack!
Christina

Tack för en underbar vecka här hos er Eva och Michael. Ett härligt ställe att bo på med underbara vyer. Maten kunde inte vara bättre. Åker gärna hit igen.
Elisabet

Tack för en fantastisk vecka här hos er. God mat och underbar miljö.
Lisbeth

Tusen tack för en mycket skön och vilsam vecka hos er Eva och Michael. Värdskapet och maten kan inte vara bättre. Jag hoppas vi ses igen. Arrividerci för denna gång.
Maria


Detta var en dröm som blev sann. Det bästa jag varit med om. På planet till Pisa läste jag på en reklamskylt: When was the last time you did something for the first time? Lite stolt över mig själv log jag och tänkte att Nu! Detta har jag aldrig gjort – bejakat en dröm och satt den i verket.
Att det sedan blev en sådan vistelse – sådana underbara dagar och kvällar –hade jag aldrig haft fantasi nog att kunnas hoppas på! Eva och Michael – ni är som féer eller som Alladin i flaskan. Viftar med era trollspön och får er omgivning att trivas, må bra, skratta.
Allt jag nu har lärt mig i språk och kokkonsten från detta underbara land – tar jag med mig hem. Kommer att finnas kvar länge! Vi ses igen… Ciao Annika

Skrivarkurs för Jan Sigurd
Tack för en underbar vecka! God mat, trevliga kvällar och en utomordentlig gästfrihet. Jag Sigurd har bidragit till ett lättare beslut vid mitt vägskäl i livet. Tack alla ni, glömmer aldrig denna vecka! Hoppas komma tillbaka
Stora kramar Yvonne

Jag hade positiva förväntningar när jag kom hit. Kursveckan överträffade mina förväntningar. Det har varit en fantastisk vecka! Skrivarkursen var kanonbra – Jag lärde mig väldigt mycket bra saker. Hela inramningen med mat och trevligt sällskap, allt otroligt fint komponerat av värdparet. Allt har varit fantastiskt!
Tack Sigge! Tack Eva! Tack Michael!
Björn

Jag uppskattade särskilt maten. Så välkomponerat smakrikt och ”mindfult”. Pastan med gorgonzola och spenat…. Polentan med svamp. Chokladtårtan med hemmagjord glass…
Utsikten från vårt fönster. Att vakna och öppna fönsterluckorna. Väldigt varm och trygg stämning, pga er, Eva och Michael. Jo, så att allt var så välorganiserat med väskor, inköp, hämtning och lämningar. Tusen tack. Tack Michael för all information om Toscana
Eva

Underbara dagar mitt i skönheten. Husets hjärta – köket – har fått en ny betydelse. Det tar vi med oss hem förutom alla handfasta råd av Sigge. Tummen upp för hela konceptet – skrivutveckling – matkultur - Cigarrök – konsert och bra filmval. Med nyladdade batterier drar vi vidare hem till Värmland.
Ewa och Kjell

Denna vecka har bjudit mig så mycket på alla plan, naturligtvis allt nytt jag lär mig inom skrivarkursen med mångkunnige, charmige Sigge vid rodret. Vårt fantastiska värdpar har gjort allt för vår trivsel. Att mötas om morgonen till doftande nybakat bröd o Evas svagt vaniljdoftande yoghurt, för alla sinnens njutning. Vackra vyer, vin och olivprovning, kultur, musik, kan man önska mer. Längtar redan tillbaka till en ny kurs. Arrividerci o mille grazie.
Nilla

Tusen tack för en helt fantastisk vecka! Den slog verkligen alla mina förväntningar, på alla plan. Huset och landskapet är sagolikt, maten otroligt god och kursen höll världsklass. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka igen en dag och kanske prova någon av era andra spännande kurser. Lycka till med allt!
Stor kram Maria

All kärlek till er, Michael o Eva, för er generositet o värme. En underbar vecka!
Susanne

Tusen tack för en fantastisk vecka Michael och Eva. Jag åker härifrån fylld av inspiration och värme i hjärtat. God mat, intressanta människor och en lärorik kurs. Väl mött och sköt om er!
Kristin

Mindfulness med italiensk matlagning

Absolutely Marvellous! Vi har hygget oss fra begynnelsen til slutt. Et ekte kinderegg av en oplevelse!
Det har vert en helt fantastisk uke, på alle måter, herlige mennesker, mye latter, mye godt å ta med sig hjem og lave videre med. Takk for oss og takk til Michael & Eva for å ha tillrettelagt og gitt oss inblick i sine liv og alt Toscana har og by på.
Synve & Richard


Tack Eva och Michael att jag fick förmånen att gästa ert ”sommarhus” och njuta av alla härliga människor.
Pia

Mitt andra riktiga äventyr på egen hand i livet hamnade här i Toscana hos Eva o Michael. Sökte ett ”ankare” i livet, Mindfulness, det blev såå rätt! Karin är en underbar personlighet och med fantastisk känsla ledde hon oss på ”nya” stigar på livets väg. Gruppen har haft fantastiskt kul o våra stunder vid matlagningen och måltiderna har varit så sköna. Evas recept
och mat, såå gott!
Maggan

Tusen tack! För en underbart härlig Mindfulness och matlagningsvecka. Ett fantastiskt omhändertagande av Eva o Michael och Karin med sin Mindfulnesskurs har gett oss många användbara verktyg och härliga skratt!
Carina

Those were the days… Hur ska vi klara oss nu? Ingen Karin som vägleder oss genom allvaret med varm humor och fast hand. Inga Eva och Michael som innesluter oss i omtänksam gemenskap och en underbar välkomnande stämning. Då har vi inte talat om maten och drycken, stunderna kring måltiderna, miljön omkring oss.
Vi tar det med oss i livets ryggsäck.
Ann Christine

Tack Eva och Michael för en enastående totalupplevelse-vecka. Ert varma generösa engagemang, er omtanke har genomsyrat vistelsen från första stund.
Arrividerci Lars

Kursen såg så bra ut på webben, som ett ”Kinder-egg” med tre fantastiska delar: Mindfulness, matlagning och Toscana, som vi alltid velat besöka. Och verkligheten överträffade dessutom våra förväntningar! Karin ledde oss mot en mer medveten närvaro med både insikter, engagemang, humor och reflektioner. Eva regisserade oss i köket så att vi tillsammans skapade delikata toskanska måltider. Och Michael berättade med passion om Toscanas delikatesser, i synnerhet vin och olivolja. Utöver detta bidrog alla andra deltagare till en härlig stämning i gruppen! Sånt händer troligtvis lätt på I Moricci. Tack för en skön och inspirerande vecka!
Per & Therese


Ni hittar gården i Peccioli i närheten av Pisa och den gamla etruskiska staden Volterra samt i närheten av den historiska staden San Gimignano.
Kursen ges på vår kursgård Podere I Moricci och ni bor i dubbelrum i de olika lägenheterna. Varje lägenhet har moderna duschar och toaletter.
Swimmingpoolen befinner sig alldeles nedanför den vackra övertäckta pergolan på husets baksida, där de flesta av måltiderna intas.

Där i denna underbara miljö är vi, först och främst, vi är verkligen inte stora på den toskanska turistmarknaden, det är inte vår målsättning, har inte varit och kommer inte att bli.
Vi är ett litet familjeföretag där målsättningen är att erbjuda hög kvalitet och service till rimliga priser för att ge våra kunder upplevelser utöver det vanliga.

Vi bedriver främst kursverksamhet och en trevlig och populär B&B verksamhet i Podere I Moricci uppe på de härliga toskanska kullarna och på Casa del Sale nere vid kusten i den populära sommarorten Marina di Pietrasanta.

Många har under åren frågat oss varför vi inte också erbjuder kurser i denna underbara och kreativa miljö. Så vi bestämde oss för att prova på. 2009 startade vi med akvarell- och matlagningskurser samt var platsorganisatörer för en silversmideskurs. Våra kurser slog så väl ut och både våra kursdeltagare och vi var mycket nöjda.

Detta har föranlett oss att under åren fortsätta med våra framgångsrika akvarell- och matlagningskurser. Men vi tyckte det vore spännande att även prova alternativa kurser.
Våra val blev Mindfulness i kombination med italiensk matlagning, Skrivarkurs och kurs i Klassisk gitarr och sen har det bara fortsatt.

Eva Eklund
Kursledare och organisatör för kursverksamheten

Ursprungligen är jag utbildad lärare i bild och form och arbetar i dagsläget med tuscansuns kursverksamhet i Italien.
De italienska matrecepten har jag samlat under de år jag vistats i Italien. Genom italienska vänner och mat som har jag ätit på olika restauranger i Italien har jag inspirerats till olika matrecept och med vissa små förändringar lagt till i min "kokbok".
För mig har det varit viktigt att anpassa maträtterna till de råvaror som även finns i Sverige och med slowfoodkonceptet i minne.
Är medlem i Merum.Boendet

Boendet är mycket trevligt i ett typiskt toskanskt lanthus, där ni kommer att bo i dubbelrum med tillhörande toalett med dusch.
Enkelrum finns mot tillägg.
Kursen, liksom måltiderna kommer att äga rum i lanthuset med dess inbjudande terrass och trädgård. Ni serveras en härlig frukostbuffe med nybakt bröd hemmagjord yogurt och delikatesser från Italien. Till lunch genuin italiensk husmanskost och kvällsmålet en trerätters middag inklusive dryck.

Exkursion
Under veckan kommer ni dessutom att göra en exkursion till olika närliggande platser som är kända för sina fina vyer.
Vi besöker en vingård i närheten av San Gimignano för att provsmaka på husets olika viner. Därefter äter ni en genuin toskansk lunch med tillhörande olivoljeprovning Vi har ett mångårigt samarbete med de bästa lokala vin/olivgårdarna där ni möts av en gästfrihet som en allmän turistresa aldrig kan ge.
Spännande utflykter i det pastorala toskanska landskapet samt förstå "livet" bakom oliv&vin tillverkning.

Hur kommer man hit från Scandinavien?
Prisvärda flyg från Skandinavien går till aeroporto di Pisa.
Titta in på Ryanair, Norwegian, SAS för bästa flygpris till Pisa. Via Milano Malpensa EasyJet samt SAS. Via Rom Ryanair, EasyJet, SAS. Via Florens Flygplats Vueling
Tågfrån Rom och Milano till Pontedera eller Pisa.

Flygplatsen ligger ca: 45 Km från I Moricci. Vi anordnar fri transfer i samband med våra kurser på gården annars finns givetvis hyrbilsalternativet.

Både milanotåget som tåget från Rom ger en härlig landskapsupplevelse som verkligen är värt biljettpriset. En god idé är ju också att stanna någon dag i dessa metropoler och känna pulsen av dessa italienska storstäder.
Behöver ni hjälp med boende i Milano/Rom så hjälper vi er givetvis gärna.

För er som vill göra en miljöinsats och ta tåget så ligger Pisa på stambanan mot Rom vilket gör en resa från Skandinavien enkel.

När du går kurs hos oss ingår alltid:

Vi svarar alltid på alla brev inom 24 timmar oftast inom någon timme . Har ni inte fått svar via nedanstående e-postformulär* inom denna tidsperiod använd vanlig e-post till: kurser@tuscansun.net

*Vissa internetsystem på företag/organisationer blockerar e-post denna väg fastän ni får bekräftelse på att sänding skett.

 

Direktnummer till kurs/bokningsansvarig Eva Eklund
Sverige +46 (0)704 -67 47 18
Italien (under kurstid) +39 3703 27 92 26

Agriturismo I Moricci
Via di Ripassaia, 10
56037 Peccioli, Pisa, Italia


Varmt välkomna till ert boende och kurs i Toscana !

Årets Kurser

När du går kurs hos oss ingår alltid:
  • 7 nätter i dubbelrum med dusch och toalett
  • Frukostbuffé varje morgon
  • Toskansk Buffé (inkl. drycker)
  • Lunch varje dag (inkl. drycker)
  • Middag varje dag (inkl. drycker)
  • En utflykt i Toscana inkl. lunch, besök på vingård och olivoljepframställning
  • Vin-, Grappa- och olivoljeprovning
  • Fri transfer T&R från/till Pisa flygplats/Kursgård*
  • Kursavgift
  • Lakan och Handukar
*Transfer gäller tider som är anpassade för flyglinjerna Norwegian och Ryanair lördagar/söndagar.


Mindfulness i Toscana Kurs 4 juni - 11 juni 2022
En vecka i hälsans tecken, möjlighet ges till Mindfulnessyoga för alla åldrar, goda samtal, hälsosam matlagning, meditation och kunskap kring olika ämnen koppat till personlig utveckling och välbefinnande.
Följ de föreslagna dagsaktiviteterna eller återhämta dig genom att ”bara vara” i den vackra omgivningen.
Läs merTetater och Imrovisation i Toscana med Tobias Aspelin Kurs 4 juni - 11 juni 2022
En kurs för dig som vill prova på teater och improvisation, fördjupa
dina tidigare kunskaper eller bli bättre på att våga framträda inför
andra.
Genom kreativa övningar övar vi oss i improvisation, skådespeleri
och scenisk gestaltning.
Med hjälp av vår fantasi, kropp, röst och varandra tränar vi på olika
konkreta metoder för att skapa och gestalta scener.
Läs merAkvarell i Toscana med Erik Lundgren Kurs 11 juni - 18 juni 2022 även 3 september - 10 september
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ. Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare. Kurs 3 september - 10 september / 11 juni - 18 juni 2022
Läs merMatlagning i Toscana Kurs 11 juni - 18 juni 2022
Ni kommer att med vår handledare laga typisk italiensk husmanskost ”Casalinga” med fyra-rätters menyer från några av Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar.
Vi kommer under veckan även att göra en utflykt till en vingård och till en Frantoio där man pressar äkta ekologisk olivolja.
Läs merFotokurs i Toscana 18 juni - 25 juni 2022
Toscanas kultur, väder och natur bjuder på många intressanta såväl tekniska som estetiskt utmaningar. 
Hur exakt betoningen landar beror mycket på intresset hos Er kursdeltagare.
Kursen omfattar dagliga praktiska övningar såväl som teoretiska avsnitt.
Läs merSkrivarresa i Toscana med Monika Fagerholm Kurs 25 juni - 2 juli 2022
Välkommen att tillbringa en oförglömlig vecka i prosaskrivandets tecken med mig! Under veckan kommer vi att göra en ”skrivresa” i fem etapper, i slutet av veckan kommer alla att ha gjort sin egen skrivresa.
Vi kommer att ha föreläsning och prat och små övningar under gemensamma pass på förmiddagarna, på eftermiddagarna blir det skrivtid och på kvällarna mat och umgänge och prat. Kom med och upplev något unikt i en unik, sagolik miljö!
Läs merDikta i Toscana med Nilkas Törnlund Kurs 3 september - 10 september 2022
Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt diktande eller, om du redan skriver poesi, att ge dig nya infallsvinklar och feedback på det skrivna.
Du får inblick i poesins grundläggande uttrycksmedel samtidigt som din fantasi stimuleras av den unika Toscanska miljön.
Läs merAkvarell i Toscana med Erik Lundgren Kurs 3 september - 10 september 2022 även 11 juni - 18 juni 2022
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ. Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare. Kurs 3 september - 10 september / 11 juni - 18 juni 2022
Läs merSpråkkurs Med tema mat Kurs 3 september - 10 september 2022 (Inga Platser kvar)
Kursen handlar om vardagsitalienska med inriktning på mat, som vår italienska lärare Nicole Orlandini förmedlar. Varje dag under den fria tiden mellan kl. 10.00 - 13.00 kommer ni att lära er kökets språk, samt lättare konversation på italienska.
Tänk att på egen hand kunna klara sig i Italien! Kurs 3 september - 10 september 2022 Inga Platser kvar
Läs merMatlagning i ToscanaKurs 3 september - 10 september 2022 (Inga Platser kvar)
Ni kommer att med vår handledare laga typisk italiensk husmanskost ”Casalinga” med fyra-rätters menyer från några av Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar.
Vi kommer under veckan även att göra en utflykt till en vingård och till en Frantoio där man pressar äkta ekologisk olivolja. Kurs 3 september - 10 september 2022 Inga Platser kvar
Läs merYoga i Toscana med massage Kurs 10 september -17 september 2022
Upplev en vecka där inre och yttre välbefinnande kommer att vara i fokus. Yogakursen passar både van som ovan utövare.
Lektionerna kommer ha varierat innehåll av fysiska övningar, andningsövningar och meditation. 
Ni kommer att få massage av Ann-Charlotte i ett av gårdens harmoniska rum där ni får möjlighet att koppla av till avslappnande musik och bara låta er skämmas bort när ni masseras av professionella händer.
Läs merSkrivarkurs i Toscana med Jan Sigurd Kurs 17 september - 24 september 2022
Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt skrivande eller om du redan skriver ge dig nya infallsvinklar och feedback. Du lär dig tekniken och hantverket bakom skrivandets konst samtidigt som du låter din fantasi och inlevelse flöda.
Läs merOljemålning i Toscana med Carl Gustavsson Kurs 24 september - 1 oktober 2022
Under våra måleristudier fokuserar vi på de pittoreska omgivningarna, exeriörer såväl som interiörer.
Naturligtvis går vi igenom grundläggande teknik och materiallära samt enkel färglära. Volym, ljus och skugga ingår som naturliga delar i kursen.Vid genomgångar och gemensamma samtal utbyter vi erfarenheter och tar upp måleriska problem till belysning.
Läs merMat och vinkultur i Toscana Kurs 1 oktober - 8 oktober 2022
Matlagningskursen äger rum i det stora och rustika köket som domineras av det stora typiskt toskanska matbordet.
Ni kommer att med vår handledare Eva laga typisk italiensk husmanskost med fyra-rätters menyer från Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar. Vi gör dagliga utflykter till smultronställen i vår del av Toscana.
Läs mer


Resevillkor
Anmälan gör du via e-mail: kurser@tuscansun.net
Inom några dagar kommer en skriftlig bekräftelse via mail. Anmälningsavgiften är: 300 € (summan avräknas vid slutlikviden) och sätts in på svenskt bankgiro, vilket meddelas i samband med anmälningsbekräftelsen.

När anmälningsavgiften har erlagts inom 10 dagar har man bekräftat avtalet samt att ni tagit del av de allmänna och särskilda resevillkoren som gäller för denna kurs. Resterande kursavgift betalas på plats i Euro.

Pass, visum, vaccinering och försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd för utlandsvistelse inför bokning av resa.
Se även efter att ha en fullgod reseförsäkring i hemförsäkringen. Gällande sjukdom ska ni ha med er Försäkringskassans kort för utlandsvistelse inom europeiska unionen.
Resenären är personligen ansvarig för ha giltigt pass, uppmärksamma att vissa länder kräver att passet skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
Till resmål utanför Norden krävs giltigt pass eller nationellt ID-kort.
Även när man färdas inom Schengenområdet, det är endast pass eller det nationella ID-kortet som kan styrka din nationalitet. Körkort visar ej på nationalitet och är därför ej giltigt som legitimation.
För icke EU-medborgare kan särskilda bestämmelser gälla.

Program
Program och annan information skickas ut en månad före kursstart och innehåller för kursen viktig information.

Särskilda önskemål
Särskilda önskemål angående specialkost och rumsplacering anges vid bokningstillfället.Vi kan i möjligaste mån tillgodose önskemålen, men inte garantera att de kan uppfyllas till fullo.

Inställd kurs
Vi ställer inte in kurser, har vi beslutat oss för en kurs så genomförs den.
Dock finns orsaker som ligger utanför vår kontroll exempelvis force majeure, omständigheterna som innefattar naturkatastrofer, ex. översvämning, jordbävning och vulkanutbrott, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution eller uppror eller på grund av myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad.
Vi kan ställa in kurs om läraren blir akut sjuk. Vi kommer givetvis att göra vårt bästa för att finna en kompetent ersättare för vederbörande, men sker insjuknandet dagar innan kurstart så finns risk att vi ej kan få tillgång till en ny lärare.
I så fall finns det då möjlighet att ändå bo på kursgården med helpension till reducerat pris. (exkl. kursavgift) eller ha kursen tillgodo.

Utflykter/exkursioner kan erbjudas så att ni då kan få möjlighet att själv inspireras av denna fantastiska miljö.

Väljer du inte detta alternativ kommer det inbetalade beloppet att återbetalas i sin helhet